rekenkunst

  

Microsoft Excel 2016 is beschikbaar (Microsoft store) en nagenoeg gelijkwaardig aan Microsoft Excel 2013. Maar.... Excel 2016 heeft het gezamenlijk opstellen van een document/model eenvoudiger gemaakt. Of je nu Excel 2016 op de PC, IOS of Android gebruikt.... Excel ondersteund consequent de verschillende besturingssystemen en tijdens een samenwerking zie je bij bewerkingen van collega's een duidelijke markering, gekenmerkt door een vlaggetje voorzien van de naam van de bewerker. Alhoewel Excel 2016 nog meer nieuwe functionaliteiten herbergt, bespreken we hieronder kort twee interessante toevoegingen:

"Tell Me"
Een tweede hoogtepunt is het "Tell Me" zoekvensters, indien je een functie in Excel niet meer kan vinden type je deze in het venster in en vervolgens komt Excel met enkele voorstellen. Deze helpfunctie is een stuk intuïtiever dan het huidige helpmechanisme. Met name voor die personen die niet frequent met Excel werken en die af- en toe opzoek zijn naar een specifieke functionaliteit is dit een super gadget.

"Forecast"
Voor wie graag inzage wil krijgen in toekomstige data heeft Microsoft de "Forecast" functionaliteit aan Excel 2016 toegevoegd. Op basis van historische gegevens kan Excel eenvoudig grafieken met toekomstige data tonen. Een functionaliteit welke voor veel beroepsgroepen een welkome aanvulling is op het al rijke instrumentarium dat Excel bevat.

12CLC verwacht in het eerste kwartaal van 2016 ook Excel 2016 beveiligingstechnisch te ondersteunen en onze aangeboden modellen hier ook op te hebben aangepast.


 

tablet

Wat voor systeem heeft u?

Copyright © 2013 12CLC Leidschendam-Voorburg.

Designed by 4BK - Kranenburg.